Haarlem – Sparta 27 februari 1921 – De optocht van de Rotterdammers naar Haarlem.

Perry Dolmans / Video / / 0 Comments / 1 like

Op 27 februari 1921 moest het Rotterdamse Sparta voetballen tegen Haarlem. Met een grote karavaan zijn de Sparta supporters naar Haarlem getrokken om de wedstrijd te bekijken.

In deze film zie je de rit naar Haarlem. Wat een drukte en wat een feest! Het leek wel Koninginnedag! Het eerste deel van de film is een kleine kennis making, maar vanaf ongeveer 2:25 begint het uitzwaaien en de rit naar Haarlem. De rit begint op de Coolsingel in Rotterdam en gaat via dorpjes en steden naar Haarlem….wagens vol geladen met fans en een uitbundige menigte die de Sparta supporters uitzwaaide en toezwaaide! Sparta won de belangrijke wedstrijd.

De uitslag Haarlem – Sparta werd 1-2. Bekijk hier de rit van Rotterdam naar Haarlem, de rit van de Sparta supporters in 1921……1921 in kleur!! Deze film is met behulp van kunstmatige intelligentie van kleur voorzien ( #deoldify ). Tevens is de snelheid aangepast en is de film voorzien van muziek.

*********************************************************

✔️ Wist je dat Geschiedenis in kleur een hobby project is?
✔️ Wist je dat van de 100 kijkers naar deze video er maar gemiddeld 2 een abonnee van dit kanaal zijn?
✔️ Wist je dat abonnee op dit kanaal worden gratis is? Klik op deze link om mij te steunen en abonnee van dit kanaal te worden: https://www.youtube.com/channel/UCQQ5OZguIHgMZATJ4SRZi5w?sub_confirmation=1

*********************************************************

Geef een reactie

Helaas, deze functie is uitgeschakeld