Thomas Alva Edison – omstreeks 1870

Perry Dolmans / ingekleurde foto's / / 0 Comments / Like this

Portret van Thomas Alva Edison – circa 1870Thomas Alva Edison (11 februari 1847 – 18 oktober 1931) was een Amerikaanse uitvinder en zakenman die wordt beschreven als Amerika’s grootste uitvinder.

Thomas Alva Edison circa 1870 - Colorized portrait - Colorized by Perry Dolmans

Hij ontwikkelde veel apparaten op gebieden zoals het opwekken van elektrische energie, massacommunicatie, geluidsopname en films. Deze uitvindingen, waaronder de fonograaf, de filmcamera en de duurzame, praktische elektrische gloeilamp, hebben een wijdverbreide impact op de moderne geïndustrialiseerde wereld.

Hij was een van de eerste uitvinders die de principes van georganiseerde wetenschap en teamwork toepaste op het proces van uitvinden, in samenwerking met veel onderzoekers en medewerkers.

Hij richtte het eerste industriële onderzoekslaboratorium op.Edison groeide op in het Amerikaanse Midwesten; al vroeg in zijn carrière werkte hij als telegraafoperator, wat enkele van zijn vroegste uitvindingen inspireerde.

In 1876 vestigde hij zijn eerste laboratoriumfaciliteit in Menlo Park, New Jersey, waar veel van zijn vroege uitvindingen werden ontwikkeld. Later richtte hij in samenwerking met zakenlieden Henry Ford en Harvey Firestone een botanisch laboratorium op in Fort Myers, Florida, en een laboratorium in West Orange, New Jersey met ‘s werelds eerste filmstudio, de Black Maria.

Hij was een productieve uitvinder en bezat 1093 Amerikaanse patenten op zijn naam, evenals patenten in andere landen. Edison trouwde tweemaal en kreeg zes kinderen.

Hij stierf in 1931 aan complicaties van diabetes.

Wist je trouwens dat ik ook opdrachten aanneem? Laat mij uw dierbare zwart-wit foto’s van kleur voorzien. Neem contact met mij op voor meer informatie.

Geef een reactie

Helaas, deze functie is uitgeschakeld