Introductie België 1955 – NAVO documentaire

Perry Dolmans / Video / / 0 Comments / 5 likes

Een inkleuring door mij van een oude film gemaakt in opdracht van de NAVO. De film presenteert de geschiedenis en de bijdrage van België aan de Atlantische Gemeenschap. Het toont achtereenvolgens de steden Brussel, Antwerpen, Brugge en Gent, het Belgische historische en culturele erfgoed, het dichte spoorwegnet, handelsactiviteiten in België, inclusief handel met Belgisch Congo, en het belang van de textiel- en spoorwegindustrieën.

Het verhaal eindigt op de cruciale plaats van België als internationaal centrum in de Atlantische Gemeenschap. “Introducing Belgium” maakt deel uit van een serie die oorspronkelijk was ontworpen als “Know your Allies” en uiteindelijk de titel “the Atlantic Community Series” kreeg.

De doelstellingen waren om de publieke opinie in elk van de lidstaten vertrouwd te maken met de andere leden van het Bondgenootschap en de nationale bijdragen aan de westerse cultuur en politieke tradities, economische wederopbouw en geallieerde verdediging in het kader van de NAVO te benadrukken.

De serie is geproduceerd tussen 1954 en 1956 en gefinancierd door de Amerikaanse regering in het kader van het Marshallplan met medewerking van de Informatiedienst van de NAVO, en gedistribueerd door de NAVO. De films in de Atlantic Community Series kregen een grote niet-theatrale distributie en werden in sommige gevallen vertoond in bioscopen en op tv. Met behulp van de nationale regeringen zijn taalversies gemaakt en verspreid.

Geef een reactie

Helaas, deze functie is uitgeschakeld